RollerCoaster Tycoon 3 relanseres for PC og konsoll

Bygg fornøyelsesparker på Switch eller PC senere denne måneden.

RollerCoaster Tycoon ble en vanvittig hit da det dukket opp helt på tampen av nittitallet, og oppfølgeren fortsatte suksessen. Begge de spillene ble i all hovedsak utviklet av én mann, Chris Sawyer, som også sto for klassiske Transport Tycoon tidligere på nittitallet. Det som ikke er like kjent er at han også var mannen som overførte romklassikerne Elite Plus og Frontier: Elite II til PC.

Dermed var det litt passende at det var nettopp Elite-utvikleren Frontier Developments som sto for det tredje spillet i serien (med Sawyer som konsulent). RollerCoaster Tycoon 3 benyttet seg av 3D-grafikk i stedet for isometrisk 2D, men som i forgjengerne var poenget å lage den beste fornøyelsesparken man kunne, helst med store og skreddersydde berg-og-dalbaner.

Spillet kom opprinnelig i 2004.
Spillet kom opprinnelig i 2004.

RollerCoaster Tycoon 3 kommer tilbake

De fleste er vel enige om at utgiver Atari ikke har gjort den beste jobben med å bevare seriens gode navn og rykte i årene siden, og RollerCoaster Tycoon 3 er vel det siste nye spillet i serien som har et rimelig godt rykte. Nå kommer det tilbake, for Frontiers utgiverarm Frontier Foundry skal slippe Rollercoaster Tycoon 3: Complete Edition på PC og Switch senere denne måneden.

Den nye utgaven inkluderer ekspansjonspakkene Soaked! og Wild!, noe som betyr at det komplette produktet har over 300 attraksjoner, over 500 pyntegjenstander og over 60 butikker. PC-versjonen er gjort mer kompatibel enn tidligere, og støtter brede skjermer og 1080p-oppløsning. Switch-versjonen har fått et spesialdesignet grensesnitt. Lanseringen er satt til 24. september.

Interessant nok nevnes ikke Atari med ett eneste ord i verken pressemelding eller på spillets butikksider. I stedet står Chris Sawyer oppført som opphavsrettsinnehaver for RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition.

Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.