Magi og kort i Astral Towers

Dette kortspillet fra Spectromancer-skaperen har fått nyversjon.

Det kortbaserte strategispillet Astral Towers fra 2011 har fått en nyversjon. Det sier deg sikkert ikke så voldsomt mye, men grunnen til at jeg lager en liten artikkel om det er at det kommer fra skaperen av Spectromancer, et annet kort-/strategispill som jeg har spilt enormt mye i årenes løp, og fortsatt tar en runde med nå og da.

Enspillerfokusert

Du kontrollerer to nederste radene, og plasseringen av kortene dine betyr mye.
Du kontrollerer to nederste radene, og plasseringen av kortene dine betyr mye.

Der Spectromancer er litt mer rettet mot flerspiller (selv om det har en kul kampanje), handler Astral Towers mer om enspiller, der de individuelle brettene skal være litt puslenøtt-aktige. Det har en kampanje med 89 individuelle brett, der du låser opp nye egenskaper (kort) etter hvert. I likhet med Spectromancer har det også «hotseat», slik at du kan spille med en venn på samme maskin.

Utvikleren forteller at han lagde nyversjonen fordi originale Astral Towers tar seg dårlig ut på moderne systemer. Det hadde blant annet en maksimal grafikkoppløsning på 1366×768 (det leser du ikke så ofte), mens nyversjonen har støtte for alt opp til 4K. Ellers skal grensesnittet ha blitt forbedret og balanseringen fått seg en liten overhaling.

Jeg kjøpte Astral Towers selv, og har tatt en kjapp titt på det. Så langt er det rimelig enkelt, men også vanedannende. Jeg kommer garantert til å spille det mer, og setter for så vidt litt pris på strukturen der hvert oppdrag er frittstående (jeg elsker «roguelite»-spill som Slay the Spire, men det er litt greit å ta valg uten å tenke på hvordan de kommer til å påvirke meg én time frem i tid).

Hvis du har lyst til å se hvordan spillet fungerer kan du se denne videoen laget av Sampstra Games:

For Spectromancer-veteraner kan jeg forøvrig nevne at spillet ikke har noen irriterende DRM-systemer, slik som Spectromancer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.