Fredagsquiz: Kjenner du disse arkadespillene?

Vi tar turen ut i arkadehallene for ukens quiz. Her er ti klassikere fra åtti- og nittitallet.

For en gangs skyld dropper vi hjemmeplattformene, og tar turen ut i det som forhåpentligvis er nøytral grunn: arkadehallene. Eller den lokale bensinstasjonen og grillen, alt etter som. Vi hadde kanskje ikke så mange skikkelige arkadehaller her i Norge, men på åtti- og nittitallet var det likevel ganske lett å finne godt brukte spilleautomater rundt forbi.

I denne artikkelen har jeg plukket ut ti forskjellige arkadespill. Jeg tror ikke noen av dem er direkte obskure, og en majoritet fikk vel også diverse hjemmeversjoner, så vanskelighetsgraden bør ikke være så voldsomt høy. Men det har jeg tenkt før også, så det gjenstår å se hva dere finner ut av.

Som vanlig kjører vi opplegget slik at det frem til midnatt er fint om dere bare kommenterer hvor mange av de ti spillene dere klarer å identifisere. Deretter er det fritt frem å poste titler, og hvis ikke alle spillene har blitt identifisert i kommentarfeltet innen neste fredag straffes dere med en fredagsquiz der det kun er ZX Spectrum-spill.

Her er spillene:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Svarene finner du her. Om du er lysten på flere utfordringer, har vi en hel serie.

Alle bildene er hentet fra Mobygames denne gangen.

13 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse arkadespillene?”

 1. Stor mulighet for en 10/10 her! Sykla rundt i hele byen for å sjekke ut spilleautomatene og se om det var kommet noe nytt. Altfor ofte hadde jeg ikke fem øre å spille for engang, men det var også gøy å bare se andre spille dem og om de kom noe lenger enn jeg hadde sett før. :)

  Svar
 2. Spilt noen arcade spill, men heller lite erfaring.. Tror det vel er bare nr 3 jeg har
  spilt på arcademaskin

  1. Operation Wolf
  3. Final Fight
  6. Primal Rage
  7. Afterburner II
  8. Paperboy
  10. Dragon’s lair

  Svar
 3. Arkadespill, ja… Var ikka mange av dem der jeg bodda da jeg var liten, bortsett fra 1942, og det er ikke her engang? Uhørt! Men er ikke nummer 2 Puzzle Bobble og nummer 4 Smash TV? 5 har jeg spilt et sted i Oslo, kanskje på Tilt? Husker ikke hva det heter da.

  Svar
  • Hadde tenkt å ta med 1942, men tenkte det var lett å blande med oppfølgeren bl.a.

   Korrekte svar på 2 og 4.

   Svar
 4. «hvis ikke alle spillene har blitt identifisert i kommentarfeltet innen neste fredag straffes dere med en fredagsquiz der det kun er ZX Spectrum-spill»

  Hah, så ikke denne «trusselen» før nå..

  Bare å komme med ZX quiz :-)

  Svar
 5. Ok, for ta di 2 siste åå da :

  Nr.5 er Rampart,
  og nr.9 er Cruis’n USA (som var ganske kult på orginal HW, men ikke så bra på MAME desverre.. eller N64… :/)

  pjeu, slapp unna ZX :p

  Svar
 6. Synes denne quiz’en var av den mer enkle sorten.. Kan godt komme med noe litt mer utfordrende (vel å merke ikke av fotballspill quiz nivå, selv om det for egen del var litt kjekt å stå bak en quiz som ikke ble «løst» på noen dager)

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.