Lovecraft-grøss og sjørøvereventyr

Ziggurat Interactive har sluppet fire nye retrospill på Steam. Husker du The Legacy eller Sea Legends?

Da Ziggurat Interactive annonserte sin eksistens i mars lovet de at de kom til å lage nye versjoner av klassikere, utviklet i samarbeid med originalskaperne, og de trakk blant annet frem Forbidden Forest som et spill som skulle få nyversjon.

The Legacy. Et tidlig, Lovecraft-inspirert spill.
The Legacy. Et tidlig, Lovecraft-inspirert spill.

Enn så lenge har vi ikke sett noe til dette, og i stedet har vi sett dem gjøre det samme som flere andre retrospillutgivere; de har kjøpt opp rettigheter til rikelig med gamle spill, og relansert dem i original form emulert via systemer som DOSBox.

Men det er jo ikke ingenting – at gamle spill blir tilgjengelige på markedet igjen er fint. Så her er fire nye Ziggurat-utgivelser på Steam: The Legacy: Realm of Terror (1993), Psi-5 Trading Company (1986), Sea Legends (1996) og XF5700 Mantis Experimental Fighter (1992).

Varierte utgivelser

Microproses The Legacy (som tidligere var eid av Piko Interactive) er en kombinasjon av førstepersons rollespill og eventyrspill med grøsserelementer. CRPG Addict spilte gjennom dette nylig, og likte det rimelig godt selv om det har sine svakheter. Merk at hans artikler er fulle av «spoilere» – spilldagbøker der han beskriver opplevelsen av å spille gjennom spillene fra start til slutt.

Sea Legends hadde jeg ikke hørt om, men det virker jo spennende.
Sea Legends hadde jeg ikke hørt om, men det virker jo spennende.

Psi-5 Trading Company ble opprinnelig utgitt av Accolade. I dette romspillet må du samle sammen et dyktig mannskap og dra ut på romreiser for å tjene penger for moderselskapet. Underveis havner du i situasjoner som må løses fra broa, i ekte Star Trek-stil. Dette er et gammelt spill med CGA-grafikk (Commodore 64-versjonen var nok mer fargerik, men her er det DOSBox som gjelder).

Sea Legends kom passende nok opprinnelig fra Ocean, og er et Pirates!-aktig sjørøverspill der du seiler rundt i Karibien for å handle, plyndre og generelt bli så mektig som mulig for på den måten å redde den nye verden fra en overnaturlig trussel. Spillet har blant annet sjøkamp i 3D, og fikk faktisk en ganske god mottakelse da det opprinnelig kom ut.

XF5700 Mantis Experimental Fighter fra Paragon og Microplay er et romspill der insektaktige romvesener har invadert. Du får kontroll over et tungt bevæpnet romskip, og må i korte trekk redde menneskehten. Det skrytes av en realistisk fysikkmodell og en handling som fortelles via videosekvenser med ekte skuespillere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.