Nå er Temple of Apshai Trilogy ute på Steam

Temple of Apshai ble først lansert for 41 år siden. Nå er en 35 år gammel nyversjon ute på Steam.

Det er ikke så voldsomt ofte Steam får nye spill som opprinnelig stammer fra syttitallet, men i dag har Pixel Games UK sluppet Temple of Apshai Trilogy på tjenesten. Dette spillet er strengt tatt en nyversjon av tre tidligere spill i serien Dunjonquest, og ikke i seg selv fra syttitallet. Men trilogiens første spill kom altså i 1979, opprinnelig for Commodore PET og TRS-80.

Tør du?
Tør du?

Temple of Apshai var et av de aller første grafiske rollespillene for hjemmedatamaskiner, og ble også en stor suksess. Siden det er et svært tidlig rollespill kan du ikke forvente verken omfattende historiefortelling, intrikate miljøer eller avansert karakterutvikling, i stedet handler det stort sett om å navigere seg gjennom labyrinter på jakt etter skatter å plukke med seg og monstre å drepe.

Temple of Apshai Trilogy byr på en oppgradert versjon av spillet, samt de to oppfølgerne, og kom opprinnelig i 1985 for blant annet Commodore 64 og MS-DOS. Der førstnevnte versjon er inkludert i TheC64, har sistnevnte nå funnet veien ut på Steam.

Det er som vanlig fristende å klage litt over at det kun er MS-DOS-versjonen som er tilgjengelig her, all den tid spillet ser noen hakk penere ut på andre plattformer (funfact: versjonene for Amiga og Atari ST ble utviklet av Westwood Studios). Men, men. Her kan du i alle fall se hvordan den tar seg ut (kanskje greiest å skru lyden av):

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.