Nå er et av de eldste plattformspillene ute på Steam

PC-versjonen av Epyx-spillet Jumpman er relansert.

Pixel Games UK fortsetter å gi ut Epyx-spill på Steam, og denne gangen har de funnet et riktig gammelt spill for relansering. Det er Jumpman, et plattformspill som opprinnelig ble laget for Atari 8-bit i 1983, og som raskt kom ut til Commodore 64 og andre plattformer. Det dukket også opp på PC etter hvert, og det er den versjonen Pixel Games UK har relansert.

Jumpman var inspirert av arkadespillet Donkey Kong, og var et av de aller første plattformspillene der spillfiguren kunne hoppe som ble lansert på hjemmeplattformene. Det ble utviklet av amerikanske Randy Glover, som startet arbeidet med spillet på egenhånd. Etter hvert kom han i kontakt med Epyx, som da het Automated Simulations, og ble ansatt av selskapet.

Spillet er i utgangspunktet ganske enkelt, og går ut på å samle alle kulene som er spredd rundt på hvert brett. Men det har mange ulike fiender, og rikelig med andre interessante elementer som introduseres utover i kampanjen, så ikke tro du har sett alt det har å by på etter første nivå.

Jumpman er en mann som kan hoppe.
Jumpman er en mann som kan hoppe.

Litt om Steam-versjonen

I og med at Pixel Games’ PC-versjon av Impossible Mission var så dårlig, valgte jeg å ta en titt på Jumpman for å se hvordan det fungerer. Her har selskapet brukt DOSBox i stedet for å forsøke å lage sin egen versjon.

De ser ut til å ha fått til en god konfigurasjon som sikrer at hastigheten er slik den var ment. Men det skjer noe merkelig med buffring av tastetrykk som kan resultere i at spillfiguren kan bevege seg mye lenger enn det som var meningen. Man må med andre ord være forsiktig, og ikke holde inne styreknappene for lenge av gangen.

Jeg følte merkelig nok at problemet minsket når man velger joystick som styremekanisme (uansett om man bruker joystick eller ikke). Etter en liten tilvenningsperiode ble spillet fullstendig spillbart, og til og med ganske artig.

Det er i utgangspunktet RGB du skal velge som monitorvalg, med mindre du for eksempel legger spillfilene over på en gammel PC utstyrt med komposittmonitor. Jeg aner ikke hvordan du avslutter spillet, utenom å bruke Alt+Enter eller Alt+Tab og lukke spillet manuelt eller avslutte det via Steam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.