Det svære romspillet Star Fleet II får videreutviklet versjon

Det er nesten 30 år siden Star Fleet II fikk sin forrige oppdatering. Nå er en ny versjon rett rundt hjørnet.

Star Fleet II – Krellan Commander er et temmelig svært romstrategispill som setter deg i den forhåpentligvis veldig komfortable kapteinstolen på et romskip. Du må så reise ut på oppdrag i dataskapte universer, sammen med en liten flåte skip under din kommando, der du møter rikelig med utfordringer.

Spillet har både taktisk romkamp, bording av skip og kamp på planeter, og er i det hele tatt et temmelig massivt beist med høyt detaljnivå og rikelig med systemer å leke med. Den første versjonen kom ut i 1989, men spillskaper Trevor Sorenson fortsatte å gi ut oppdateringer frem til 1991, da versjon 1.5B ble sluppet.

Dette ser ut som en utfordring.
Dette ser ut som en utfordring.

Under utvikling igjen

I 2018 fikk han fart på sin gamle 486 igjen, og der var også den bevarte kildekoden til spillet. Dermed dykket han ned i spillet sitt igjen, og nå, to år senere, er versjon 2.0 rett rundt hjørnet. Spillet skal slippes på både Steam og GOG, og har mange forbedringer i forhold til forrige utgave.

Blant annet skal både grensesnitt og kunstig intelligens ha fått utbedringer, og utvikleren har inkludert en rekke «quality of life»-forbedringer. Men det er altså ikke snakk om at spillet har blitt gjenskapt for moderne plattformer, dette er fortsatt et DOS-spill og vil bruke emulatoren DOSBox på Windows.

Jeg har aldri spilt Star Fleet II, men artig nok var originale Star Fleet det første spillet jeg skrev tilbakeblikk om her på nettstedet. At den artikkelen plutselig skulle bli aktuell igjen hadde jeg ikke sett for meg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.