Her er Doom på Game & Watch

Men kan den kjøre Doom? Jepp.

Da id Software slapp kildekoden til Doom noen år etter lanseringen, hadde de neppe noen anelse om hvilke konsekvenser dette kom til å få. De første konsekvensene var nok forventede – spillet fant raskt veien til Amiga og andre plattformer som ikke hadde fått noen offisiell versjon. Men det ga seg ikke der, i stedet fortsatte Doom å spre seg til de mest absurde systemer.

Visste du for eksempel at du i dag kan spille Doom på en elektronisk graviditetstester?

Derfor er det ikke kjempeoverraskende at Doom nå har tatt steget over på den nylanserte Game & Watch-konsollen fra Nintendo, som i utgangspunktet kun kjører NES-spillene Super Mario Bros. og (japanske) Super Mario Bros. 2, samt en videreutviklet utgave av det første Game & Watch-spillet, Ball.

Selv om Doom snart er 30 år gammelt, er det ikke helt rett-frem å få det til å kjøre på den enkle maskinvaren til Game & Watch, og for å få det sånn nogenlunde spillbart har hackeren stacksmashing måttet fjerne en god del funksjonalitet, teksturer og annet grafisk snadder. Men spillet kjører, som du kan se her:

Om du er interessert i å se hvordan han fikk åpnet opp maskinen for ny programvare i utgangspunktet, har han laget denne videoen:

Les også: Tilbakeblikk på Mario Bros Game & Watch

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.