– Half-Life satte standarder for sjangeren

Ukens Spæll-podcast tar for seg en av gigantene i spillhistorien.

Half-Life er nok et av tidenes mest kjente spill, og med tanke på innflytelsen det fikk på sjangeren, modifikasjonene som ble laget for det og hva suksessen tillot utviklerne i Valve å få til senere er det også et av de viktigste spillene noensinne. Men den suksessen var heller ikke ufortjent, da Half-Life var med å ta actionspill til et nytt nivå blant annet takket være dynamisk historiefortelling.

I dagens episode av podcasten Spæll har programleder Adrian Haugen fått med seg Ralf Nummelin fra Sidelinja og Mats Rindahl Johansen fra LOLbua til å snakke om denne klassikeren. De diskuterer gode (og dårlige) minner fra spillet, og hva som gjorde det til den klassikeren det er. Det blir rikelig med funfacts og detaljer, så det er bare å «press play on tape»:

Forresten: Spæll har også startet en bonuspodcast som de kaller Spællbreak, der de snakker om spill og spillminner generelt. I pilotepisoden, som kom i forrige uke, blir du bedre kjent med Spæll-generalene Adrian Haugen og Håkon Puntervold. Her kan du høre den episoden:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.