Har Retrotimen funnet enda en spillperle?

Denne uken ser de på plattformspillet Plok for SNES.

Ukens episode av Retrotimen er av den klassiske typen, der Otto, Lars og Ida snakker om en film og et spill. Filmen er Borat 2, som de har litt delte meninger om, og spillet er Plok.

Britisk plattformspill

Plok har du kanskje ikke hørt om før, men det er altså et plattformspill for SNES lansert i 1993 av britiske Software Creations og designet av utviklerveteranene Ste og John Pickford. Det har nok den ulempen at det kom til et system med mange svært gode plattformspill, så det er kanskje ikke like godt kjent som det burde(?) være.

En artig detalj er at musikken i Plok er laget av Tim og Geoff Follin, som gjorde underverker med lydbrikken til Commodore 64. Det viser seg at de også mestrer SNES-maskinvaren ganske godt, som du kan høre av tittelsporet under podcasten.

Så … er Plok et spill du bør spille? Hør hva Retrotimen syntes her:

Og det lovede tittelsporet:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes hver torsdag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Acast. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.