Nyversjonen av System Shock nærmer seg

Etter lang tid og mye trøbbel er System Shock-nyversjonen snart klar.

Det har gått noen år siden Nightdive Studios satte i gang arbeidet med en nyversjon av Looking Glass-klassikeren System Shock, men om du har fulgt prosjektet vet du at ikke alt gikk på skinner. Utvikleren ble alt for ambisiøs, og endte opp med å skrote prosjektet for så å nærmest begynne helt på nytt.

De ga imidlertid aldri opp, og nå har de røpet at det ikke er så voldsomt lenge igjen å vente før nyutgaven av det legendariske spillet er tilgjengelig. Ifølge en Kickstarter-oppdatering skal de åpne opp for forhåndssalg på ulike nettbutikker i slutten av februar, og vil da også slippe en oppdatert demo av spillet.

Slik ser nyversjonen ut.
Slik ser nyversjonen ut.

System Shock 2 får også forbedringer

De forteller også at den tidligere annonserte overhalingen av System Shock 2 ble litt mer omfattende enn planlagt, men at den også begynner å nærme seg. Denne skal visstnok være gratis for alle som forhåndsbestiller System Shock-nyversjonen, og for Kickstarter-backere som har betalt 30 dollar eller mer. Til slutt avslører de at de jobber med en VR-versjon av System Shock 2.

System Shock er et førstepersons grøsser-/action-/eventyrspill, som sammen med Ultima Underworld-spillene regnes som starten på sjangeren som ofte kalles «immersive sim» – tenk BioShock, Dishonored og nye Prey, for eksempel. Originalutgaven har et veldig knotete grensesnitt, men spillet har fått noen forbedrede utgaver i årenes løp, og er fullt spillbart i dag.

I dag er det kinesiske Tencent som har tatt over System Shock-serien, og vi vet ikke skjebnen til det tidligere annonserte System Shock 3 fra Otherside Entertainment. Tencent har imidlertid ingenting å gjøre med Nightdives nyversjoner å gjøre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.