Commander Keen-samling på GOG

Fem klassiske actionspill i én pakke.

Bedre sent enn aldri. I fikk GOG en samling Commander Keen-spill, en del år etter at denne dukket opp på Steam. Den heter Commander Keen Complete Pack, skjønt den er ikke så komplett som navnet tilsier – her er spillene den inneholder:

Commander Keen: Invasion of the Vorticons:

  • Episode 1: Marooned on Mars (Dec. 14th 1990)
  • Episode 2: The Earth Explodes (1991)
  • Episode 3: Keen Must Die! (1991)

Commander Keen in Goodbye Galaxy!:

  • Episode 4: Secret of the Oracle (1991)
  • Episode 5: The Armageddon Machine (1991)
Det første spillet i Commander Keen-serien. Bildene: Mobygames.
Det første spillet i Commander Keen-serien. Bildene: Mobygames.

Dette betyr altså at den mangler Keen Dreams og Aliens Ate My Babysitter. Det samme gjelder Steam-versjonen, og grunnen er at det er andre rettighetsinnehavere som sitter på de to spillene. Hvis du kjenner til situasjonen rundt rettighetene er det ikke overraskende at pakken mangler disse spillene, men det er jo selvsagt litt skuffende for de som likte dem.

Samtidig er prisen lav nok til at det føles litt feil å klage; fullpris er 36 kroner, og med lanseringsrabatt får du grabbet hele pakken for like over en tier.

Plattformspill fra skaperne av Doom

Commander Keen-spillene ble utviklet av id Software, som senere skulle gjøre seg bemerket med spill som Wolfenstein 3D og Doom. Men før de revolusjonerte 3D-spill på PC-plattformen gjorde de altså det samme med todimensjonale plattformspill. Det var godt kjent at PC ikke taklet spill i samme sjanger som Super Mario Bros., men da id Software slapp Commander Keen i 1990 beviste de at det alle visste faktisk var feil.

Hvis du vil vite mer om Commander Keen kan du høre denne podcasten fra cd SPILL. Vi har også en større artikkel om den fjerde episoden i serien, Secret of the Oracle.

En kommentar om “Commander Keen-samling på GOG”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.