En haug av Data East-klassikere slippes på Steam

Inkludert Bad Dudes vs. Dragon Ninja, Joe & Mac, Gate of Doom og Express Raider.

Retrospillutgiverne Ziggurat Interactive har lagt inn Steam-oppføringer for ikke mindre enn åtte klassiske arkadespill fra Data East. De har ikke kommet med noen kunngjøringer enda, men spillene ser ut til å høre til en ny serie som heter Arcade Classix.

Siden åtte spill er litt mye å gå i detalj om, kan vi legge dem inn i en liste:

Av disse er det kanskje Bad Dudes («are you a bad enough dude to save the president?») som er mest kjent, men spill som Super Burgertime, Express Raider og Joe & Mac – Caveman Ninja er også ganske populære. Mange av dem er tilgjengelige på konsoll, i Hamsters Arcade Archives-serie, men nå får vi dem altså på PC også.

Bad Dudes. På mange hjemmeformater hadde spillet det litt tøffere navnet Dragon Ninja.
Bad Dudes. På mange hjemmeformater hadde spillet det litt tøffere (eller i det minste litt mindre kleine) navnet Dragon Ninja.

Emulerte arkadeversjoner

Spillene ser ut til å være emulerte versjoner, og ser ikke ut til å ha andre nyheter enn at man kan spille dem med CRT-filter om man ønsker. En av Steam-sidene viser en slags virtuell arkadehall, så det er godt mulig de får et felles menysystem. Vi får bare følge med.

Siden det ikke er kommet noen offisielle kunngjøringer enda vet vi ikke når spillene skal slippes eller om de dukker opp samtidig. Vi vet heller ikke om de er en del av Ziggurats Retro First Friday-serie, der de (vanligvis) slipper tre eller fire retrospill den første fredagen hver måned. Disse har til nå stort sett vært PC-spill.

Apropos Retro First Friday, denne måneden slapp de New World Computing-spillene Wetlands, Zephyr og Planet’s Edge. Det er ikke lenge siden de slapp de samme spillene på GOG, så Steam-lanseringen fikk ikke egen artikkel.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.