Bilkjøring på kjøkkenbordet

Micro Machines tok verden med storm da det ble lansert tidlig på nitttitallet. cd SPILL mimrer om Codemasters-klassikeren.

Britiske Codemasters var – frem til Electronic Arts’ oppkjøp ble godkjent for få dager siden – en av de eldste uavhengige spillutgiverne i verden, og et av svært få selskaper fra den britiske spillindustriens gullalder som fortsatt var i drift og uavhengig.

Micro Machines. Skjermbilde: Mobygames.
Micro Machines. Skjermbilde: Mobygames.

Det kan virke som Codemasters skal få operere relativt uavhengig innenfor Electronic Arts-systemet, og at de dermed ikke «forsvinner» med det aller første. Men dette er i alle fall en god anledning til å mimre litt om et av deres mer kjente spill fra forrige årtusen, og sammen med Rad Crews Jostein Hakestad tar podcasten cd SPILL i dag for seg klassiske Micro Machines.

Miniatyr-racing

Micro Machines kom på en haug av plattformer, og er altså en fugleperspektiv-racer der spillerne får kontroll over små lekebiler og kjøre rundt på kjøkkenbordet, garasjegulvet, i hagen og på badet. Spillet var spesielt underholdende i flerspiller, takket være et smart kamerasystem som gjorde det ekstra utfordrende å lede.

Her kan du høre ukens episode:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.