Activision-legender har startet nytt retrospillselskap

Folkene bak spill som Pitfall og Keystone Capers skal lage nye spill for klassiske plattformer.

David Crane, Garry Kitchen og Dan Kitchen er tre spillskapere som var med å forme den tidlige spillindustrien via Activision (som Crane var med å grunnlegge). Nå har de startet en helt ny spillutgiver, Audacity Games, som skal lage nye spill for klassiske plattformer, og gi dem ut i fysiske bokser.

Pitfall på Atari 2600.
Pitfall på Atari 2600.

De starter med Atari 2600, konsollen fra 1977 som gjorde dem kjente i utgangspunktet.

Vil komme med en app

Selv om spillene deres kommer til klassisk maskinvare, har de noen moderne elementer. Man kan nemlig benytte seg av en app for å koble seg opp mot nettet og registrere poengsummene sine for nettbaserte poengtavler, og det skal også være mulig for de med høy score å vinne fancy lapper man kan sy på jakka (eller, mer sannsynlig, legge i en skuff).

David Crane har stått for klassikere som Pitfall og Dragster på Atari 2600, samt Ghostbusters og Little Computer People for Commodore 64, mens Garry Kitchen sto bak Keystone Capers og Pessure Cooker på 2600 og Dan Kitchen skapte Crackpot for samme system.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.