Retrotimen: Sunset Riders for SNES og Mega Drive

Det blir westernstemning i ukens podcast, for gjengen har også sett Young Guns 2.

Denne uken har podcasten Retrotimen tatt for seg en klassisk westernfilm fra nittitallet, nemlig Young Guns 2 med Emilio Estevez i rollen som Billy the Kid. De fleste som er gamle nok har vel sett den, men har den holdt seg?

Sunset Riders

Siden gjengen allerede er i westernhumør har de også sett nøyere på westernspillet Sunset Riders for SNES og Mega Drive. Sunset Riders kom opprinnelig i arkadehallene, og er et sideskrollende actionspill der du styrer en dusørjeger gjennom fargerike, skrollende miljøer og kan skyte i åtte ulike retninger. Er spillet en klassiker, eller er det «oppskrytt hestemøkk»?

Det siste av temaene i ukens episode har ikke noe med den klassiske ville vesten å gjøre, har nok litt vill vest i overført betydning. Det er nemlig TV-serien Exit. Press Play On Tape:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes hver torsdag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Acast. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

En kommentar om “Retrotimen: Sunset Riders for SNES og Mega Drive”

 1. Sunset Riders og Lucas Arts sitt FPS Outlaws er begge trivelige spill med god western stemning. Gunsmoke på NES er heller ikke å forakte om man liker auto-scrollende run & guns med fengende musikk.
  Men jeg regner med at alle disse blekner sammenlignet med Red Dead Redemption og oppfølgeren. Jeg har ikke spilt de, men kan derimot anbefale noen gode westernfilmer som nok ikke alle har fått med seg.

  Death Rides A Horse (1967) og Django (1966) er begge gode spagetti westerns som er på høyde med de to første til Sergio Leone.

  Det har kommet mange gode såkalte «revisionist westerns» i de siste tiårene. Disse filmene kan kjennetegnes ved at de viderefører spagetti western filmenes mer nyanserte fremstilling av helter og skurker samtidig som de ofte viser kvinner og minoriteter i et mer sympatisk og moderne lys enn filmene gjorde i westernsjangerens gullalder. Som regel klarer disse «revisjonist» filmene å fremstå relativt historisk korrekte.

  Av disse så er «True Grit» og «3.10 to Yuma» veldig gode og «The Ballad of Buster Scruggs» er enda bedre. Western-Horror filmen «Bone Tomahawk » er verdt å få med seg om man liker western og horror, men om jeg bare skal anbefale en ny western film så vil det være «The Hateful Eight» av Quentin Tarantino. Denne er definitivt en Tarantino film men også ganske så forskjellig fra de andre han har lagd. Filmen handler om en gruppe med interessante karakterer som blir innesperret i en hytte under en snøstorm. Filmen finnes også i en utvidet versjon som er gjort om til en miniserie.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.