Sony stenger spillbutikkene for PlayStation 3, Vita og PSP

Det vil ikke lenger være mulig å kjøpe spill for disse plattformene.

Sony bekreftet for et par dager siden at de kommer til å legge ned de digitale spillbutikkene for PlayStation 3, PlayStation Vita og PlayStation Portable (PSP). På sitt norske nettsted skriver de følgende:

Vi avvikler PlayStation Store på PlayStation 3-konsoller 2. juli 2021 og på PlayStation Vita-enheter 27. august 2021. I tillegg vil de gjenværende kjøpsfunksjonene for PSP (PlayStation Portable) også avvikles 2. juli 2021.

Brukere vil fortsatt kunne spille spill de har kjøpt digitalt, og vil også kunne laste dem ned så lenge de befinner seg i det digitale spillbiblioteket (Sony sier ikke noe om hvor lenge nedlastingsfunksjonen vil være tilgjengelig, men det er vel liten grunn til å tro at den fjernes med det aller første, siden den neppe krever mye ressurser).

Den eneste grunnen Sony ser ut til å ha gitt for nedleggelsen er at de ønsker å prioritere de digitale nettbutikkene for PlayStation 4 og 5 i stedet.

Resultatet er uansett at en hel haug av spill fra sommeren av ikke lenger vil være kommersielt tilgjengelige noen steder. Det er selvsagt lov å håpe at flere av disse kommer til å bli relansert i fremtiden, men erfaringsmessig vet vi jo at mange bare kommer til å «forsvinne». For spill som kun slippes digitalt nytter det jo heller ikke med eBay eller andre løsninger.

Sony følger dermed Nintendo, som la ned sin Wii Shop Channel i 2019. Det er trist (og svært uheldig med tanke på bevaring av spillhistorie) å se disse digitale butikkene stenges, for det kan ikke involvere de helt store kostnadene å holde dem åpne når man uansett driver tilsvarende infrastruktur. Sony har allerede fått mye kjeft for valget sitt (blant annet hos Gamer.no).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.