Kan du finne Titanic?

Ziggurat har sluppet tre gamle nisjespill, inkludert strategispillet Search for the Titanic.

April måned står i nisjespillenes tegn, hos retroutgiveren Ziggurat Interactive. De har sluppet tre spill, både på Steam og GOG denne gangen, og alle er av den typen som neppe er spesielt kjente, men som noen helt sikkert har kjempegode minner fra likevel. Og det er jo alltid gøy med retrospill som ikke er generiske actionspill eller plattformspill.

Discoveries of the Deep.
Discoveries of the Deep.

Det første av de tre spillene er Search for the Titanic (GOG), et av flere spill fra åttitallet som gikk ut på å finne det sunkne skipet (og gjerne også få hevet det). Spillet skal visstnok ha over 75 vrak som kan studeres, samt 47 havner og over 100 sjøkart, og realistiske elementer i form av autentisk utstyr, simulerte værmønstre og så videre.

Det neste spillet finner også sted på havet, skjønt i Discoveries of the Deep (GOG) er det mulig å finne langt mer enn skipsvrak. Her styrer du både skip og undervannsfarkoster, og må gjøre alt fra å fjerne atomavfall til å studere dype kløfter i havbunnen. Både Search for the Titanic og Discoveries of the Deep ble sluppet av Capstone Software, og kom i henholdsvis 1989 og 1993.

Vann blir det nok heller lite av i Sands of Fire (GOG), en krigssimulator fra Three-Sixty Pacific som tar for seg militære operasjoner i ørkenen under andre verdenskrig. Spillet, som kom i 1990, gir deg plasserer en stridsvogn, og du må koordinere flere enheter for å oppnå målene dine i 48 historiske slag fra krigen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.