Rollespillet Solasta nærmer seg ferdigstillelse

Den neste store oppdateringen tar spillet ut av «early access».

Solasta: Crown of the Magister har hatt jevn fremgang siden folkefinansieringen i 2019. I oktober i fjor ble det sluppet på Steams «early access»-tjeneste, og nå er det snart klart for en fullverdig lansering. Utviklerne kan ikke si når den lanseringen vil finne sted, men de sier at den vil finne sted samtidig med at spillet får sin neste store oppdatering.

Utviklerstudioet består av veteraner fra Amplitude Studios – noe man nesten kan gjette seg til ved å se på grensesnittet.
Utviklerstudioet består av veteraner fra Amplitude Studios – noe man nesten kan gjette seg til ved å se på grensesnittet.

Spillet bruker regelsettet fra Dungeons & Dragons 5th Edition, men finner sted i et egenutviklet univers. Spillet beskrives som et taktisk rollespill, der du starter med å skape dine egne helter, og så tar disse med ut på eventyr i en stor verden.

Det som i sin tid gjorde meg interessert i spillet var utviklernes løfte om at miljøene skulle være fullstendig tredimensjonale, og at både kampsituasjonene og utforskingen skulle by på en «vertikalitet» vi ikke er vant med i sjangeren. Skjønt dette inviterer jo også til litt frustrasjon, hvis miljøene skulle vise seg å være for labyrintaktige.

Uansett har Solasta fått en god mottakelse så langt, og det blir spennende å se hvordan den endelige versjonen arter seg.

2 kommentarer om “Rollespillet Solasta nærmer seg ferdigstillelse”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.