Dypdykk i Sega Master System

Podcasten Spæll tar for seg en av Segas første konsoller, sammen med Otto fra Retrotimen.

På åttitallet var Sega kongen av arkadehallene, men om vi ser bort ifra tredjepartsoverføringer av de mest populære spillene deres, det tok en stund før de virkelig klarte å ta steget inn i de tusen hjem. Deres første konsoll kom riktignok allerede i 1983, men kun i Japan, og den klarte ikke helt å hamle opp med Nintendos Famicom (som ble lansert samme dag).

Internasjonal Nintendo-konkurrent

Med Sega Master System tok selskapet steget ut på det internasjonale konsollmarkedet. Denne konsollen, som var basert på japanske Sega Mark III, ble sluppet i USA i 1986 og året etter her til lands. Den klarte heller ikke å feie Nintendo av banen, men den ble et relativt populært alternativ i flere deler av verden, og fikk mange skikkelig solide eksklusive titler.

I ukens episode av Spæll har Adrian og Håkon fått med seg retrobonden Otto fra podcasten Retrotimen, og sammen tar de et skikkelig dypdykk i Sega Master System-universet. Dermed er det bare å benke seg (eller hva du gjør når du hører podcaster), for her finner du alt du trenger å vite om den i dag ganske glemte konsollen:

Forresten, Spæll hadde for en tid tilbake en tilsvarende episode om Nintendo Famicom, der de også fikk med seg Otto fra Retrotimen. Den kan du høre her:

Du finner flere episoder av Spæll på Podbean, og det er mulig å følge dem på Facebook, Instagram og Twitter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.