Shareware-veteraner prøver på nytt

Apogee Entertainment skal gi ut nyversjoner av klassiske spill, og helt nye indie-utgivelser.

Shareware-utgiveren Apogee ble startet så langt tilbake som i 1987, da en ung utvikler ved navn Scott Miller fant ut at i stedet for å kontakte en tredjepart for å gi ut spillet Kingdom of Kroz, som han hadde laget, ville han gjøre det selv. I årene som fulgte ble Apogee en svært viktig aktør på det unde «shareware»-markedet, og ga blant annet ut de første spillene til id Software.

Resten av Apogees historie er litt kronglete – de skiftet navn til 3D Realms, og hadde store suksesser og store nedturer. I 2008 ble Apogee-navnet solgt ut til et separat selskap som skulle ta seg av eldre lisenser, før selve 3D Realms etter mye om og men (som blant annet inkluderer Duke Nukem Forever) ble solgt til danske Interceptor Entertainment.

Relanserer seg selv som indie-utgiver

Apogee har imidlertid fortsatt å eksistere, og det har fortsatt å være et tett samarbeid mellom de to selskapene. Men nå ser det ut som de vil satse litt annerledes. De har endret navnet til Apogee Entertainment, og annonsert at de er «tilbake» (selv om de slapp et nytt spill så sent som i fjor). Fra nå av skal de gi ut nye spill fra uavhengige utviklere, samt nyversjoner av gamle Apogee-titler.

I en video under kan du se skuespilleren bak stemmen til Duke Nukem presentere noen av de kommende spillene deres. De vil ikke ut med individuelle navn, men et av spillene som vises er Residual, et tidligere annonsert spill ikke helt ulikt Terraria. Vi får også se nyversjoner av spill som Cosmo’s Cosmic Adventure, Monster Bash og flere, samt Crystal Caves HD (som allerede er ute).

Scott Miller sier i en bloggpost at de blant annet planlegger å gi ut spill i store, fysiske bokser for samlere, og at de vil gi ut spill til «alle» plattformer samtidig. Til Gamesindustry.biz sier han at Apogee planlegger å jobbe med «åtte til ti» spill samtidig, og at de vil satse på alle slags spill.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.