Ziggurat har gravd i arkivene igjen

Og blant annet relansert noen av de aller første spillene id Software lagde.

Ziggurat Interactive har i løpet av den siste uken sluppet en rekke «nye» gamle spill på Steam og GOG. Tre av disse er alle fra Softdisk, et selskap som i stor grad spesialiserte seg på å lage regelmessige disketter med programvare og spill som ble distribuert til kunder via abonnement. De sto blant annet bak Softdisk på Apple II, LoadStar på Commodore 64 og Big Blue Disk på PC.

Slordax: The Unknown Enemy.
Slordax: The Unknown Enemy.

Tidlige id-spill

Hvis du kjenner din spillhistorie vet du kanskje at det var som ansatte hos Softdisk at John Carmack, John Romero, Adrian Carmack og Tom Hall kom i kontakt med hverandre, før den eklektiske gjengen grunnla et av spillhistoriens viktigste studioer, id Software.

Alle fire jobbet for eksempel på et vertikalskrollende romskytespill med det flotte navned Slordax: The Unknown Enemy, det første spillet som gjorde bruk av John Carmacks redigeringsverktøy TED, som ble brukt i over 30 spill. Jeg aner ærlig talt ikke noe om kvaliteten på dette spillet, men nå er det i alle fall relansert på Steam og GOG.

Rescue Rover Collection.
Rescue Rover Collection.

Etter at id Software hadde blitt uavhengig, fortsatte de å lage spill for Softdisk (for å oppfylle kontrakter de hadde signert med selskapet), og blant disse var hjernetrimmerne Rescue Rover 1 og 2. Begge disse er også gjort tilgjengelige nå, i en samlepakke som heter Rescue Rover Collection (Steam, GOG).

Det siste Softdisk-spillet som er relansert kommer fra en helt annen gjeng; Apogee Software, altså folkene som senere skapte Duke Nukem. Det heter ScubaVenture: The Search for the Pirate’s Treasure (Steam, GOG), og er todimensjonalt et actioneventyr satt til undervannsmiljøer (dette spillet ble også utviklet ved hjelp av John Carmacks TED-system).

Ziggurat har også funnet frem to helt andre spill, som per nå er eksklusive for GOG. Disse kommer begge fra spillutgiveren Capstone, et navn man vanligvis ikke forbinder med spill av veldig høy kvalitet. Begge er tidlige førstepersonsskytere, og begge er «kun for de spesielt interesserte.» Men hvis du er en slik: Operation Body Count og Corridor 7: Alien Invasion.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.