Fikset feil i 37 år gammelt Commodore 64-spill

Originalskaperen Jeff Minter har forbedret åttitallsspillet Revenge of the Mutant Camels.

Det er ikke uvanlig at spill får oppdateringer i flere år etter lansering, men det hører til sjeldenhetene at spill fra tidlig på åttitallet plutselig får oppdaterte versjoner. Det skjedde imidlertid denne helgen, med Revenge of the Mutant Camels for Commodore 64.

Revenge of the Mutant Camels er et ... merkelig spill.
Revenge of the Mutant Camels er et … merkelig spill.

Dette spillet ble opprinnelig utgitt i 1984, av smått legendariske Llamasoft. Nå har originalskaperen Jeff Minter kommet det han selv mener er en stor forbedring:

After all these years I have fixed the shitty collision detection in c64 Revenge of the Mutant Camels. The game plays so much better now.

Oppdateringen ble gitt ut som en lagrefil for Commodore 64-emulatoren VICE, men vanlig med Commodore 64-utgivelser tok det ikke lang tid før den ble cracket. Siden mange har rapportert om problemer med å kjøre Minters egne versjon lenker jeg til Fairlights utgave, som er på en standard diskettfil (alle Llamasoft-spillene for Commodore 64 har blitt gitt ut gratis, så det går nok greit).

Revenge of the Mutant Camels er oppfølgeren til det Defender-inspirerte romskytespillet Attack of the Mutant Camels, og snur rundt på rollene fra det spillet. Du får nemlig rollen som en gigantisk mutantkamel, som må løpe og hoppe gjennom sideskrollende miljøer fulle av mer eller mindre absurde fiender.

Du kan skyte i åtte retninger, så det fungerer litt som en primitiv og merkelig «twin stick shooter». Jeg kan røpe at det dukker opp i en kommende artikkel i serien Turbo Tape-kassettene, og at jeg … ikke er så veldig begeistret. Men jeg burde kanskje teste den nye utgaven.

Minter lager forøvrig fortsatt nye indie-spill. Det nyeste er Space Moose for PC.

En kommentar om “Fikset feil i 37 år gammelt Commodore 64-spill”

  1. Revenge of the Mutant Camels husker jeg som et av de artigere spillene jeg hadde og et av de jeg lastet inn ofte. Men jeg var nok ikke så kritisk som guttunge, godt mulig at inntrykket er annerledes i dag. Jeg må nok teste denne nye versjonen jeg også.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.