Kjappe inntrykk fra Star Renegades

Redd verden igjen og igjen.

Star Renegades ble sluppet digitalt til diverse plattformer høsten 2020, og nå skal det snart få fysisk samlerutgave. Vi har vi fått en anmelderkode for å se nærmere på denne «roguelite»-tittelen. PlayStation 4-versjonen kom i mars, og det er den jeg har testet.

Rett på sak

Spillet somler ikke med å sette i gang, og vi får en kjapp og enkel introduksjon til historien. Vi ser en verden som er under angrep av onde The Imperium, som gjør alt de kan for å kontrollere universet.

Ettersom denne verdenen blir tatt over, sendes en liten robot gjennom en dimensjonsportal for å advare menneskene i en parallell verden om hva som foregår. Det er her vi kommer inn, og sammen med roboten og en gruppe motstandskjempere dannes The Rebellion. Målet er å stoppe invasjonene fra The Imperium på alle planetene de retter interessen mot.

Klassisk med en liten vri

Måten det hele fungerer på er at man ankommer hver enkelt verden med gruppen man setter sammen før start, og så må man bekjempe invasjonen. Hver verden har rundt ni mini-bosser, og en hoved-boss man tar ut helt til slutt.

Hver klode man kommer til har en låse-opp-mekanikk, det vil si at det er delt inn i soner som man kan velge fremgangsmetode i. Spillet har en slags natt og dag-syklus, og man kan bryte opp tre soner per dag. Man har tre dager på seg til å få låst opp så mye som mulig. I de ulike sonene er det for eksempel mini-bosser, eller kister med bedre våpen. Når de tre dagene er over, kommer hoved-bossen og da er det bare å få kjempet med nebb og klør.

Selv om konseptet bygger på god gammal turbasert kamp, har det en artig vri. Gjennom kampene får man se en tidslinje som viser når i runden angrepene vil skje. De ulike ferdighetene til karakterene i gruppa vil variere ut ifra hvor sterke de er, eller hvilken egenskap de har. Og det samme gjelder for fiendene, du kan hele tiden se hvor angrepene deres vil lande i forhold til dine egne. Det gir deg masse alternativer sånn at du kan planlegge litt mer, og det er (i alle fall ikke på normal vanskelighetsgrad) ikke noe tidspress mens du velger fremgangsmetoden.

Men det er så absolutt ikke lett på noen måte. Merkelig nok kom jeg lengre hver gang jeg valgte normal vanskelighetsgrad enn når jeg valgte lett. Det som kanskje er mest frustrerende, og som kom litt overraskende på, er at hvis alle karakterene dine dør i en kamp, må du starte helt på nytt av i et parallelt univers. Det er samme verden, og ting ser likt ut, så det er ikke noe særlig forskjell når man må begynne på nytt, og det samme gjelder uansett hvor langt man kommer. Man må starte på nytt av selv om man skulle dø i verden nummer fem. Klarer man derimot å fullføre en verden så går veien videre til neste.

Det skal også nevnes at man kan låse opp flere lagkamerater underveis, med unike figurtyper som tank, helbreder eller skadeyter. Mellom natt og dag-syklusene kan man slappe av og knytte bånd mellom dem.

Fryd for øyne og ører

Designet av det hele er helt fantastisk. Den visuelle stilen er veldig retro i form av sylskarp «pixel art» med masse behagelige farger. Under kampene skilter spillet med lekre bakgrunner med masse detaljer som man kan legge merke til hvis man vil, og for min del så er det sånt som viser at skaperne har lagt sjela si i spillet de har laget.

Lydsporet er også veldig passende. Det har mange gode elementer fra de rollespillene mange av oss har vokst opp med samtidig som det blander inn mer moderne «synthwave». Flere av låtene har satt seg i minnebanken over god spillmusikk, uten tvil.

Så til slutt…

Det er mye gjenspillerverdi i Star Renegades. Man må starte på nytt av hver gang man dør, men kan låse opp nye karakterer og sette opp et nytt lag hver gang, så det er nok å hente her hvis man vil. Personlig gikk jeg litt lei, da det ble mye repetisjon og spillet oppleves til tider urettferdig vanskelig. Men det kan være en smakssak.

Jeg skal uansett spille mer, det er sikkert og visst, men Star Renegades kan nok passe bedre i etapper eller med litt god tid mellom slagene.

Star Renegades er ute på PC (Steam), PlayStation 4 og Xbox One. Det er tilgjengelig digitalt, og får fysisk utgave via Strictly Limited Games. Jeg har testet en anmelderutgave for PlayStation 4.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.