Dragon Quest III får en ordentlig nyutgave

Bruker samme grafikkstil som kritikerroste Octopath Traveler.

Det japanske rollespillet Dragon Quest III hentes frem igjen, og denne gangen virker det som Square Enix gir det litt mer kjærlighet og omsorg enn sist gang. Nyversjonen ser nemlig ut til å ha mange likhetstrekk med kritiker- og Nikolai-roste Octopath Traveler, der det kombinerer en tredimensjonal, tilt-shiftet verden med todimensjonale «sprites».

Masaaki Hayasaka fra Square Enix beskriver grafikkstilen som «HD-2D», og sier den tillater dem å kombinere pikselkunst med moderne effekter for å skape unik atmosfære og dybdefølelse. Square Enix har ikke sagt når spillet skal slippes, utover at det kommer over hele verden samtidig, og til «hjemmekonsoller».

Klassisk JRPG

Originalspillet kom for NES i 1988. Dragon Quest-serien var ikke spesielt kjent her i Europa, men var en av de aller største spillseriene i Japan på åttitallet. Dragon Quest-skaperen Yuji Horii mener at treeren kanskje er det folk har best minner fra, men snakker også varmt om muligheten for å skape tilsvarende utgaver av de to første spillene i serien.

Avsløringen av nyversjonen kom i forbindelse med seriens 35-årsjubileum, der utgivergiganten fra Japan også avslørte en rekke andre prosjekter. Blant annet får JRPG-tilhengerne glede seg til en skikkelig oppfølger, Dragon Quest XII: The Flames of Fate. Her kan du se arrangementet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.