Sega med flere retronyheter

Gjenskaper Virtua Fighter 5 og Sonic Colors, og samler klassiske Sonic-spill.

Det har vært en hektisk uke for tradisjonsrike Sega, som har annonsert flere nye prosjekter. Først ut var nyheten om at de gjenskaper arkadeslåssespillet Virtua Fighter 5 fra 2006. Den nye versjonen blir konsolleksklusiv for PlayStation 4, og heter Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown.

Spillet kjører den nyeste versjonen av Dragon Engine (spillmotoren som blant annet brukes i Yakuza-serien), og får følgelig en grafisk oppgradering. Vi kan blant annet forvente lang bedre lyssetting enn før, og rikelig med effekter. På lydsiden får vi ny bakgrunnsmusikk for hver kamparena. Et nytt grensesnitt loves også.

Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown utvikles av et «stjerneteam» fra Sega-studioene AM2 og Ryu Ga Gotoku Studio, ifølge IGN. Lanseringen er satt til 1. juni, og jommen blir det ikke inkludert i juni-månedens PlayStation Plus-samling i tillegg.

Sonic løper videre

Utgiveren har også annonsert en nyversjon av Sonic Colors, et tredimensjonalt plattformspill som opprinnelig kom til Nintendo DS og Wii i 2010. Nyutgaven heter Sonic Colors: Ultimate, og slippes på PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S og Nintendo Switch den 7. september.

Nyversjonen er basert på Wii-utgaven, og får både forbedret presentasjon og flere nye spillelementer.

Sonic-fans har mer å glede seg til, for Sega har også annonsert samlepakken Sonic Origins. Den inkluderer 16-bit-spillene Sonic the Hedgehog 1, 2 og 3, Sonic & Knuckles og Sonic CD. Vi vet ikke hvilke plattformer som får denne pakken (skjønt det ville vel vært rart om den ikke kom til det meste) eller når den kommer. Her kan du se disse og flere Sonic-nyheter:

Og her er Virtua Fighter 5-traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.