Nintendo bygger museum

Skal gi publikum et innblikk i selskapets lange historie.

Nintendo har eksistert i over 130 år, og har dermed en lang og rik historie. Nå kommer de til å vise denne frem, i et nytt museum som skal bygges i Kyoto. Museet vil befinne seg i det som i dag er et fabrikkområde opprinnelig etablert i 1969, der selskapet blant annet har produsert spillekort.

Museet skal huses i ombygde fabrikklokaler og deres omegn, og vil gi publikum mulighet til å bli kjent med ulike produkter fra selskapets historie. Nintendo går ikke i detalj om planene, men forteller at de involverer både utstillinger og opplevelser. Det planlagte navnet er Nintendo Gallery, og det skal være ferdigstilt innen mars 2024.

Slik skal det etter planen se ut.
Slik skal det etter planen se ut.

Et tradisjonsrikt selskap

Nintendo ble grunnlagt av Fusajiro Yamauchi den 23. september 1889, i den japanske byen Kyoto. Det vesle selskapet spesialiserte seg på å produsere og selge håndmalte spillkort i tre – såkalte hanafuda-kort – som ble brukt i en hel rekke tradisjonelle, japanske kortspill.

I løpet av de neste tiårene kom Nintendo til å oppleve stor suksess med spillkortene sine, blant annet fordi den japanske mafiaen Yakuza begynte å bruke hanafuda-kort i spillebulene sine.

Selskapet vokste seg så stort at de i midten av forrige århundre utvidet virksomheten kraftig, i en rekke forskjellige retninger. Hadde historien tatt en annen vri kunne de godt ha vært et taxiselskap i dag, eller driftet en kjede med kjærlighetshotell. Men i stedet ble det etter hvert satset mer og mer på ulike former for leker og spill, ofte med elektroniske komponenter.

Deres første spillkonsoll ble lansert på syttitallet, og var en enkel Pong-klone. De elektroniske spillene deres var en suksess, og det var kanskje spesielt Game & Watch-serien med håndholdte spillmaskiner som gjorde navnet deres kjent verden over.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.