GOG har fått North & South

Samt First og Second Samurai. Men ingen av spillene er for Amiga.

GOG har sluppet en håndfull nye retrospill, inkludert noen jeg tror mange husker godt fra Amiga. Uheldigvis er ingen av spillene faktisk Amiga-versjoner, men det er jo noe vi begynner å bli vant med, dessverre.

Av de nye lanseringene er det vel North & South som er mest kjent. Dette er et actionstrategispill basert på den belgiske tegneserien Blåjakkene, og lar deg og en venn slåss mot hverandre under den amerikanske borgerkrigen. Spillet kombinerer Risk-aktig strategi med taktikk i sanntid, samt minispill. Det er PC-versjonen som er ute på GOG.

Sukk, ja. Det er EGA.
Sukk, ja. Det er EGA.

Samuraier og ninjaer

Så har vi First Samurai og Second Samurai, to skrollende action-/plattformspill der du styrer en samurai gjennom store og fargerike miljøer fulle av farer – inkludert noen temmelig svære «bosser». Den eneste brukeranmeldelsen spillene har fått så langt sier at det ikke er Amiga-versjonene; Second Samurai ser ut til å være for Mega Drive. First Samurai er kanskje for Atari ST?

GOG har også sluppet tre spill i Saboteur!-serien (nyversjoner av 1 og 2, samt nye SiO), og denne gangen ser det faktisk (ifølge forumtråden, i alle fall) ut som originalene er inkludert (for Commodore 64 og ZX Spectrum). Dette er actioneventyr der du får rollen som en ninja må navigere deg gjennom store og relativt åpne miljøer på jakt etter ulike gjenstander.

Det hele avsluttes med en serie arkadespill fra Data East, som vi har en egen artikkel om.

4 kommentarer om “GOG har fått North & South”

 1. «GOG har fått North & South» <- WOHO!

  "Men ingen av spillene er for Amiga." <- WOHO! ;)

  Brukt utallige timer på DOS-versjonen. Kjenner det ga meg skikkelig nostalgifølelse nå når jeg ser de EGA-skjermbildene igjen.

  Svar
 2. Som DOS-versjonen av North & South ser ut, fargene er jo begredelige i forhold til hva jeg husker fra Amiga-versjonen.

  Svar
  • Hehe – smaken er som baken. Og baken er dessverre farget av hva man tilfeldigvis vokste opp med. Men ja, dette ser begredelig ut i forhold til Amigaversjonen som jeg nå føler et sterkt behov for å spille med kompiser igjen:)

   Svar
 3. Det finnes en remake som er tilgjengelig på både xbox og switch. Har spilt det en del og det er fremdeles like gøy. Kan ikke huske at det var så vanskelig da, for nå får jeg stort sett juling av computeren

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.