Visste du at originale Sid Meier’s Pirates! i stor grad ble laget i BASIC?

Ta en titt på et dypdykk i spillets kode.

Sid Meier’s Pirates! regnes som en av de virkelig store klassikerne fra åttitallet. Spillet gir deg rollen som sjørøverkaptein i Karibien, og lar deg seile fritt i en gigantisk verden på jakt etter saltmat, søtmat, penger og gull. Det var også det første spillet med designer Sid Meiers navn i tittelen.

Kopibeskyttelse.
Kopibeskyttelse.

Som du sikkert er klar over, er Sid Meier’s Pirates! originalt et Commodore 64-spill, men visste du at det faktisk i stor grad ble skrevet i maskinens innebygde versjon av programmeringsspråket BASIC? Selvsagt hadde det en god del maskinkoderutiner også, for å blant annet sikre at seilingen gikk kjapt for seg, men utrolig nok er ryggraden laget i BASIC.

Siden BASIC-kode ikke kompileres, men tolkes i sanntid av datamaskinen, betyr dette at spillet i praksis skipet med kildekoden inkludert – hvis du vet hvordan du skal få tilgang på den, kan du se koden slik Sid Meier selv skrev den for cirka 35 år siden.

Nå har Youtuberen 8-bit Show and Tell tatt en titt på spillets kode, for å se hvordan den tar seg ut. Det er kanskje litt nerdete, men også veldig fascinerende. Ta en titt:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.