Ubisoft har fjernet Might & Magic X fra markedet

Men hva med de som kjøpte spillet mens det fortsatt fungerte?

Den første juni stengte Ubisoft ned en server de blant annet brukte for nettbasert kopibeskyttelse (DRM), med det resultat at folk som hadde kjøpt rollespillet Might & Magic X ikke fikk tilgang på mer enn første kapittel av spillet, og de som i tillegg hadde utvidelsespakken ble låst ute fra denne.

Måneden kom og gikk

Etter en stund sa Ubisoft at de var klar over problemet, og jobbet med en løsning. I mellomtiden valgte de å la spillet ligge til salgs på Steam. Der lå det i over én måned – en stund faktisk til 75% rabatt, på grunn av sommersalget – før Ubisoft fjernet muligheten til å kjøpe spillet nå nylig.

Hva som nå skjer er det tilsynelatende ingen som vet. Ubisoft snakker ikke, og det eneste de som har kjøpt spillet vet er at det fortsatt ikke fungerer. Forhåpentligvis går det greit for nye kunder å få pengene tilbake via Steam, men for de som har eid spillet en stund er det vel vanskeligere. Merk at det finnes triks man kan utføre for å få deler av innholdet til å fungere igjen.

PC Gamer har tatt kontakt med Ubisoft for å høre hva planene deres er. Frem til det eventuelt blir klart hva Ubisoft vil gjøre for kundene som nå sitter med et ødelagt produkt, er det kanskje en god idé å være litt ekstra påpasselig med å kjøpe nye spill fra den kanten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.