Klassisk introsekvens: Full Contact

Tai chi i soloppgang fra Team 17s første spill.

Team 17 er i dag en rimelig stor utgiver av indie- og mellombudsjetsspill, og de er også en av de eldste britiske spillutgiverne som fortsatt er uavhengige. Selskapet startet opp på Amiga, og ble dannet i 1990 som et resultat av en sammenslåing av 17-bit Software (som opererte et stort bibliotek med «shareware» og «public domain»-spill) og spillutvikleren Team 7.

Full Contact. Bilde: Mobygames.
Full Contact. Bilde: Mobygames.

Det første spillet Team 17 lanserte som uavhengig utgiver var Full Contact, et slåssespill som gikk rett til topps på de britiske salgslistene. Grunnen til salgssuksessen må ha vært en kombinasjon av flott grafikk og lyd, og lav pris. Selve spillet er nemlig ikke spesielt imponerende; det er i praksis en oppgradering av åttitallsklassikeren Yie Ar Kung Fu, med noen ekstra minispill.

Vakker begynnelse

Så hvis du husker Full Contact, er sjansene store for at det ikke er på grunn av den primitive slåssingen, men den fabelaktige introsekvensen. Den er egentlig veldig enkel – et bilde av en østlig lanskap i soloppgang (eller solnedgang, hvem vet), med siluetten av en kar som utfører en slags Tai Chi i forgrunnen. Men det er lekkert, og akkompagneres av en herlig låt laget av Allister Brimble.

Selv husker jeg hvordan jeg ofte startet spillet bare for introens skyld, og jeg kunne se den i evigheter før jeg startet selve spillet (eller kanskje mest sannsynlig skrudde det av). Vi skal huske på at dette var et spill som kom på to 880kb-disketter i 1991, og er det noe vi kanskje har «glemt» i dag så er det hvor fascinerende digitalisert film og lyd var i multimediealderens spede barndom.

Utøveren på skjermen er sannsynligvis B-film-helten Jean Claude Van Damme, for animasjonene i Full Contacts intro minner veldig om en sekvens fra filmen Kickboxer.

Vi skal forøvrig ikke glemme at spillet hadde en ganske flott tittelmelodi også. Den var det Jimmy Fredriksson som laget:

Bildene er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.