Fotballabstinenser? Managerspillet On the Ball er ute på GOG

Hele Anstoss-serien er relansert, men kun On the Ball og On the Ball: World Cup Edition er tilgjengelig på engelsk.

On the Ball: World Cup Edition er det eneste fotballmanagerspillet jeg har kjøpt, spilt og likt (i alle fall om vi ser bort ifra norske WFM). Spillet kom fra tyskerne bak The Patrician-serien (som forøvrig også laget en ganske populær serie med racingmanagerspill), og skilte seg fra andre spill i sjangeren ved at det hadde veldig lekker grafikk, med håndmalte animasjoner fra kampene.

Det norske landslaget i On the Ball: World Cup Edition. Hm. Heldigvis følger et redigeringsverktøy med i pakka.
Det norske landslaget i On the Ball: World Cup Edition. Hm. Heldigvis følger et redigeringsverktøy med i pakka.

I Tyskland het spillet Anstoss, og fikk to oppfølgere i årenes løp. Nå har hele serien dukket opp på GOG. Det er kun On the Ball og On the Ball: World Cup Edition (førstnevnte handler om klubbfotball, sistnevnte fokuserer på landslag) som er tilgjengelig på engelsk.

Merkelig nok nevner ikke butikksiden til originale Anstoss at man får begge spillene, som faktisk er ganske ulike, men jeg kjøpte det selv og testet at det er tilfelle. Jeg skal imidlertid innrømme at jeg har kjøpt mer forseggjorte spill på GOG; musepekeren var fryktelig treig, og jeg måtte manuelt avslutte DOSBox etter spillingen, da det å avslutte spillet kun dyttet meg ut i DOS.

De to andre er altså Anstoss 2: Gold Edition og Anstoss 3: Der Fußballmanager.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.