Plattformspillet Zool får nyversjon

Zool Redimensioned slippes allerede denne måneden.

Zool fra 1992 ble ofte kalt Amiga-plattformens svar på Sonic, og selv om det var en liten indie-produksjon sammenlignet med det pengesterke og målrettede Sega kunne varte opp med fikk spillet mange tilhengere. Spillet forble heller ikke Amiga-eksklusivt, og dukket blant annet opp på Sonics hjemmebane etter hvert.

Nyversjon på vei

Tilbake til nittitallet.
Tilbake til nittitallet.

Nå kommer det tilbake, i en nyversjon som heter Zool Redimensioned. Den slippes allerede denne måneden, og kommer til PC via Steam. Om det kommer til konsoller senere er uvisst, kanskje det er avhengig av hvor populær PC-utgaven blir.

Spillet er altså et fargerikt plattformspill med 28 nivåer og rikelig med minispill. Nyversjonen ser ut til å inkludere tre mulige måter å spille på – enten kan du spille Redimensioned-modus for en moderne opplevelse, Ultimate Ninja for en «ekte utfordring» eller versjonen som etter hvert ble sluppet på Mega Drive.

Blant nyhetene for de som vil ha slikt inkluderes sjekkpunkter, muligheten til å velge nivåer, og flere funksjoner for å gjøre spillet mer tilgjengelig. Spillet skal ha blitt bygd opp helt fra bunnen av.

Utviklingen har funnet sted hos Sumo Digital Academy, et talentutviklingsprogram drevet av Sumo Digital (som holder hus i Sheffield, slik Zool-skaper Gremlin i sin tid gjorde). Flere originalutviklere skal ha vært involvert for å peke utviklerne i riktig retning. Her er en trailer:

Hvis du aldri har vært innom Zool, men likevel føler det var noe mystisk kjent med musikken, har du nok spilt Lotus III.

En kommentar om “Plattformspillet Zool får nyversjon”

  1. Kult at det kommer tilbake, men jeg mener å huske at det var ganske så vanskelig…? I forhold til f. eks Superfrog og Robocod. Hadde kjøpt det om Amiga-versjonen fulgte med.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.