Det kommer nok en stor Amiga-replika også

TheA500 Mini blir det første produktet i serien, men selskapet bak håper å fortsette serien.

I forrige uke ble TheA500 Mini annonsert. Det er en mini-replika av en Amiga 500, som kommer med 25 innebygde spill fra hele Amiga-plattformens kommersielle levetid. Systemet skal etter planen lanseres i første del av 2022, og du kan lese mer i den originale saken.

Et spørsmål mange har stilt seg i etterkant av kunngjøringen er om Retro Games vil følge opp med en fullskala-replika av en Amiga, slik de gjorde med TheC64 (som først ble lansert i miniformat og så fikk en større versjon med fungerende tastatur og det hele). Dette har de nå bekreftet at de er interessert i.

Grensesnittet.
Grensesnittet.

– Hvis den [TheA500 Mini] oppnår suksess, og etter responsen vi har fått å dømme så er vi sikre på at den gjør det, vil vi definitivt vurdere en fullskala-utgivelse i en eller annen form, sier de.

Kanskje det blir TheA600 i stedet

Det skulle ikke forundre meg om «i en eller annen form» betyr at en fullskala-maskin kan være en annen modell enn Amiga 500. Vi skal tross alt ikke glemme at Amiga 500 er et gigantisk beist, så det kan godt være en fullskala-replika for eksempel vil være basert på den langt mer nette Amiga 600-modellen.

Uansett fokuserer de først og fremst på miniversjonen, og det blir nok en stund til en større modell eventuelt annonseres.

Retro Games røpet forøvrig også at av de totale salgene for TheC64-serien står miniversjonen for 80% og fullskalaversjonen for 20%. Jeg tipper at både distributøren og forhandlerne var mer komfortable med minimodellen enn den store (som tar mer butikkplass og er dyrere), og mitt inntrykk er at det generelt var veldig vanskelig å få fatt i den store modellen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.