Nå kommer Amiga-minien

TheA500 er en Amiga-replika med 25 innebygde spill, inkludert Worms, Kick Off 2, Another World og Simon the Sorcerer.

Folkene bak TheC64-systemene har annonsert sin neste minimaskin, og som vi forventet er det Amiga de fokuserer på denne gangen. Minikonsollen TheA500 Mini skal etter planen slippes tidlig 2022, og kommer med 25 innebygde spill. I motsetning til hva navnet på maskinen indikerer, kommer disse spillene fra hele Amiga-plattformens levetid, og inkluderer spill for senere modeller.

Pinball Dreams. Snadder. Vi godtar også Pinball Fantasies.
Pinball Dreams er inkludert.

På samme måte som på TheC64 skal man kunne laste inn egne spill via USB, og systemet har full WHDLoad-støtte slik at man kan velge harddiskinstallerte spill i stedet for diskettfiler. Systemet har også lagrefunksjon for de individuelle spillene, og funksjoner som CRT-filter om man vil ha det.

Dette er en minikonsoll, så her er det ikke noe tastatur inkludert. Men siden Amiga er en datamaskin kan man koble til et standard PC-tastatur, og bruke det. Maskinen kommer med en mus laget i samme stil som originalmusen, samt en ny gamepad med åtte knapper (tydeligvis ingen joystick denne gangen). Maskinen kobles direkte til TV-en, men inkluderer USB-strømkabel.

Som før er det Koch Media som distribuerer maskinen, så vi får satse på at den blir like tilgjengelig her til lands som «forgjengeren» TheC64. Den europeiske prisen er lagt til 129,99 euro, altså litt over 1360 norske kroner med dagens kurs. Hva den norske prisen blir vet vi ikke.

Retro Games har også kunngjort tolv av de innebygde spillene. Disse er:

Artig nok gjettet vi at flere av disse spillene ville inkluderes da ryktene begynte å gå i fjor høst. Resten skal kunngjøres på et senere tidspunkt. Her er en trailer:

En kommentar om “Nå kommer Amiga-minien”

  1. Kommer nok til å kjøpe denne, ja. De har vært flinke til å komme med softwareoppdateringer på theC64-maskinene. Flott at man kan legge til Kickstart-revisjoner selv! Jeg er litt spent på faktisk kompabilitet (på demoer etc) og AGA-ytelse. Og så håper jeg at prisen blir under 1500 kr.
    Hyller og skuffer og skap er dessverre overfylte med slike dingser, klarer ikke helt å la være :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.