Skábma – Snowfall er et spill inspirert av samisk kultur

Her er den første traileren.

Finske Red Stage Entertainment har sluppet den første traileren fra Skábma – Snowfall, et tredjepersons actioneventyr satt til et univers inspirert av samisk kultur og mytologi. Spillet følger unge Áilu, som finner en gammel runebomme (Goavddis) mens han leter etter et reinsdyr som har stukket av.

Den var jo litt søt.
Den var jo litt søt.

Må kjempe mot en mystisk sykdom

Trommen huser eldgammel magi, som kommer godt med. En mystisk sykdom har nemlig begynt å spre seg, og smitter både mennesker og dyr. Áilu må lære seg å bruke trommens krefter for å redde hjemmet sitt og de han er glad i.

Spillet skal ha fullt stemmeskuespill på nordsamisk og et lydspor som inkluderer joik av den kjente artisten Hildá Länsman. Eira-Teresá Joret Mariánná, som har skrevet historien, sier at spillet er dedisert til alle unge samer som kjemper for å holde kulturen i live i en verden der det blir stadig vanskeligere.

Skábma – Snowfall kommer til PC i løpet av første kvartal 2022. Du kan sjekke det offisielle nettstedet for mer informasjon. Her er traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.