Klassiske strategispill kommer til Steam

War Wind-spillene, Fantasy General og Pacific General.

Retroutgiveren SNEG har noen spennende relanseringer på gang. Tidligere har de fortalt at de vil slippe en forbedret utgave av actionspillet Severance: Blade of Darkness (riktignok uten ordet Severance i tittelen) i oktober, og nå viser det seg at vi allerede denne måneden får flere klassiske strategispill.

Det som er litt interessant med disse spillene er at de alle er tilgjengelige på GOG, der det er GOG selv som står som utgiver. Dermed virker det som SNEG har fått istand en avtale med GOG om relansering på Steam, og det blir jo spennende å se om de følges av flere GOG-eksklusive-spill, slik som de gamle Gold Box-rollespillene.

Alle elsker heksagoner.
Fantasy General.

Både turbasert og sanntidsbasert strategi

De kommende spillene er altså sanntidsstrategispillene War Wind og War Wind II, der det første vil være gratis (slik det også er på GOG), samt de turbaserte strategispillene Fantasy General og Pacific General.

War Wind-spillene er science fiction-strategispill med mange unike elementer, som blant annet var med å introdusere heltekonseptet til sanntidsstrategisjangeren. Spillerne ser ut til å være uenige om hvilket av de to spillene som er best, så da er det jo greit at det første er gratis.

Både Fantasy General og Pacific General bygger på motoren fra Panzer General, og der sistnevnte finner sted i Stillehavsområdet under andre verdenskrig er førstnevnte en langt mer eksotisk affære. Fantasy General bør være ganske kjent for de fleste, etter at Slitherine lanserte en svært solid oppfølger for et par år siden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.