Bli med på eventyr i unike The Neverhood

Podcasten cd SPILL har tatt for seg kultklassikeren fra 1996.

Pek-og-klikk-eventyret The Neverhood er vel blant de mer distinkte eventyrspillene som ble sluppet på nittitallet. Ikke bare fordi all grafikken er laget ved hjelp av miniatyrfigurer av plastilina, litt som i de gamle Wallace & Gromit-filmene («claymation»), men også fordi det er et fryktelig merkelig og surrealistisk spill.

Men det er også kjent som en klassiker, og i ukens episode av den PC-fokuserte retropodcasten cd SPILL har Sigve og Erik André fått med seg Eirik Gjerløw for å diskutere spillet. Sigve og Eirik husker det som en av de store favorittene fra nittitallet, mens Erik André i stor grad er en Neverhood-nykommer.

Jeg har aldri spilt The Neverhood før, og må si at podcasten ga meg veldig lyst til å prøve det. Uheldigvis er det ikke tilgjengelig på GOG, men det er kanskje lov å håpe at det dukker opp der (eller andre steder) i fremtiden. Spesielt siden den folkefinansierte «oppfølgeren», Armikrog, visstnok ikke er det helt store. Her er uansett ukens episode:

Gjengen nevnte forøvrig også et par «making of»-videoer, som du kan se her:

Toppbildet er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.