ScummVM feirer jubileum med stor oppgradering

Har fått støtte for norske Den Lengste Reisen, samt Grim Fandango og flere andre spill.

Den første utgaven av ScummVM ble lansert for 20 år siden, og teamet bak det usedvanlig nyttige verktøyet har brukt anledningen til å dytte ut en ny versjon med mange oppgraderinger. Blant annet har de nå kombinert sideprosjektet ResidualVM med hovedmotoren, og som resultat støttes Grim Fandango, Den Lengste Reisen og Myst 3: Exile offisielt i ScummVM.

Maniac Mansion var spillet som introduserte SCUMM-motoren.
Maniac Mansion var spillet som introduserte SCUMM-motoren.

Spill klassiske spill på nye systemer

ScummVM er altså et program som lar deg spille klassiske (eventyr)spill på moderne plattformer. Selv om du kanskje ikke har lastet det ned bevisst, er sjansene store for at du har en versjon eller flere på systemet ditt, da flere relanserte spill på Steam og GOG bruker det.

Den første versjonen fokuserte kun på klassiske spill fra LucasArts/Lucasfilm Games, og det er her navnet kommer fra. De klassiske LucasArts-eventyrene brukte nemlig en felles motor som de kallte SCUMM, eller Script Creation Utility for Maniac Mansion. Denne ble først skapt under utviklingen av Maniac Mansion, og du kan lese mer om historien bak det spillet i denne artikkelen.

Etter hvert vokste imidlertid ambisjonene, og nå støttes en hel bråte forskjellige spillmotorer slik at ScummVM har blitt en slags alt-i-ett-løsning for de som vil spille klassiske eventyrspill (samt enkelte andre spill). Den nye 2.5.0-versjonen har en rekke forbedringer, og i tillegg til trioen jeg nevnte over har den fått støtte for følgende spill og motorer:

Vi har forøvrig laget en guide som forteller deg hvordan du bruker ScummVM (og gir deg noen greie tips). I tillegg kan du høre et intervju med en av folkene bak systemet i denne podcasten fra cd SPILL.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.