Ubisoft har omsider fikset Might & Magic X

Spillet er tilbake på markedet etter at DRM-krøll gjorde det uspillbart.

I sommer slo Ubisoft av en del servere for eldre spill, noe som hadde den litt uheldige effekten at det gjorde det umulig å spille rollespillet Might & Magic X forbi et visst punkt. Det viste seg nemlig at spillets nettbaserte kopibeskyttelse (DRM) var avhengig av en av serverne Ubisoft hadde skrudd av.

Et par Ubisoft-representanter?
Det til nå siste spillet i rollespillserien.

Ble fjernet fra butikkene

Det tok en stund før Ubisoft erkjente at spillet hadde et problem, og sa de skulle undersøke saken. Cirka en måned senere valgte de å fjerne spillet fra salg – i mellomtiden hadde det uspillbare rollespillet blant annet vært en del av Steams sommersalg, og vært på salg med 75% rabatt.

Heldigvis ga de tydeligvis ikke opp å fikse spillet, og nå skal de ha funnet en løsning. Dermed har de gjort det tilgjengelig på Steam og Uplay igjen, og (muligens som plaster på såret) gjort ekspansjonspakken The Falcorn & The Unicorn gratis.

Vi får håpe episoden har lært dem ett og annet om å bruke nettbasert DRM på enspillerspill, og samtidig sender vi en liten hilsen til Julenissen (som definitivt er ekte).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.