Inntrykk: GleyLancer

En japansk MegaDrive-klassiker har nå funnet veien til dagens konsoller, endelig med en offisiell engelsk oversettelse.

Et velkomment tilskudd

GleyLancer ble opprinnelig sluppet til MegaDrive i 1992, og ble da kun lansert i Japan. Det skal nevnes at det fikk en utgivelse på Nintendo Wii sin Virtual Console i 2008, og var da tilgjengelig i alle verdenshjørner. Men nå har det endelig kommet ut med offisiell oversettelse til både PlayStation 4/5, Xbox One og Series S/X, og Nintendo Switch.

Spillet er en siderullende «shoot’em up», og foregår i verdensrommet. Det som gjør GleyLancer litt annerledes vanlige spill innen samme sjanger, er at det forteller en historie underveis, illustrert i pikselert anime-stil. Det ser råbra ut og passer godt inn, men ønsker man å hoppe over historien og heller bare spille, er det også fullt mulig.

Historien i seg selv er relativt enkel. Kort fortalt får vi rollen som romskippiloten Lucia i Earth Federation. En krig bryter ut mellom dem og en ukjent rase med romvesener, og faren hennes blir tatt til fange. Så spillet går ut på at man skal redde gammer’n.

Beinhardt

GleyLancer er definitivt ikke et spill av den letteste sorten, men siden dette er en nyutgivelse har man lagt inn mulighet for å justere på vanskelighetsgraden. Endrer du ikke på noe før du starter må du regne med mye prøving og feiling. Det som kan være uvant, noe det i alle fall var for min del, er at hvis du først blir truffet av enten en fiende eller et objekt, så er du død og starter på nytt fra siste sjekkpunkt umiddelbart, uten våpenoppgraderingene du har fått på veien. Vanligvis i spill som dette blir man kastet rett inn der man var uten noen avbrytelser, så akkurat det var litt irriterende.

Det er en del andre ting man kan justere på før man starter, slik som hvordan de små hjelpeskipene skal oppføre seg under kamp. De kan settes til å skyte i en bestemt retning, følge hovedskipet, eller bare snurre rundt i vildensky, for å nevne noen av mulighetene. Skulle du være en av dem som kjenner på gikta i tommelen, kan du stille det slik at skipet skyter konstant, uten at du å må trykke på noe.

Muligheter for å spole tilbake har spillet også fått, og det kommer godt med.

Skikkelig lekkerbisken

Visuelt er GleyLancer kjempepent, med sterke farger og skarpe piksler. Detaljnivået er imponerende med tanke på tiden det ble opprinnelig lansert, og grafikken er ikke tuklet med på noen måte utenom at den er oppskalert til HD. Det er flere lag med grafikk som ruller i bakgrunnen, noe som gir spillet mer perspektiv og dybde.

Lydsporet er energisk og passer ypperlig, og den gode MegaDrive-lyden er godt bevart.

Anbefales

GleyLancer anbefales så absolutt. Siden det har mulighet for å spole tilbake dersom du skulle gjøre en feil, passer det både for de som liker god gammel beinhard arkade-moro og de som foretrekker litt mildere spillopplevelser.

Vi har fått tilgang på anmelderkopi direkte fra utgiver. GleyLancer er tilgjengelig for Xbox, Switch og PlayStation 4. Mer informasjon kan du finne på det offisielle nettstedet. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.