Hvilke spill har du på din kisteliste?

Hva vil du gjerne få spilt før du dør, og hvorfor?

Jeg ble akkurat oppmerksom på at Språkrådet anbefaler ordet «kisteliste» som oversettelse av det engelske begrepet «bucket list», og fant ut at jeg sporenstreks måtte bruke det i en artikkel.

Så: Hvilke spill har du på din kisteliste? Okay, jeg tviler jo på at folk flest har en konkret liste over spill de må spille før de vandrer heden, men jeg antar samtidig at du har ett eller flere spill du tenker du må få spilt … en eller annen gang.

Jeg vil, jeg vil, men jeg er redd jeg ikke får det til!

Små, grønne romfarere

Et godt eksempel for min del er romsimulatoren Kerbal Space Program. Jeg har sett broren min spille det, jeg har sett Scott Manley spille det, og jeg har kommet frem til at det ser helt absurd kult ut. Men også dritvanskelig. Jeg har veldig lyst til å spille det, men tør ikke sette meg ned med det uten at jeg vet jeg kan gi det en ordentlig sjanse. Det jeg absolutt ikke vil er å spille det i en halvtime, og fortumlet avslutte det for så å aldri vende tilbake.

Dermed tenker jeg meg alltid om en ekstra gang hver gang jeg merker at jeg har lyst til å prøve det, og ender opp med en eller annen mer eller mindre brukbar grunn til at det ikke passer så godt å prøve det akkurat nå. Men i fremtiden! Da skal jeg få gitt det all den oppmerksomheten det fortjener. Æresord!

Fra grønne menn til blå menn.
Fra grønne menn til blå menn.

Tilbake til Dreamfall

Det som kjennetegner mange av spillene på min ferske kisteliste er nettopp denne kompleksiteten, og den resulterende tidsinvesteringen som er nødvendig for å komme inn i dem. Shenzhen I/O, Dwarf Fortress, Crusader Kings, og så videre. Men det er noen unntak, også. Jeg var med å folkefinansiere Dreamfall Chapters i den store Kickstarter-bølgen, da Dreamfall (jeg burde jo si Drømmefall, men jeg spilte det på engelsk) er et av de vakreste spillene jeg har spilt, og jeg desperat ønsket meg en oppfølger som Funcom hardnakket nektet å gi meg.

Men da spillet endelig kom, var det en eller annen grunn til at jeg valgte å vente. Så kom den forbedrede versjonen, og jeg fikk ikke spilt den heller. Nå har det nærmest blitt slik at siden jeg har så høye forhåpninger til spillet, vil jeg ikke sette meg ned med det med mindre omstendighetene er perfekte. Juleferie-perfekte, rett og slett. Jeg håper at jeg husker det i desember, for hvis ikke går det fort enda et år før jeg får spilt det!

Men nok om meg, hva med deg? Har du noen spill du har veldig lyst til å spille, samtidig som du «aldri» får gjort det? Og har du noen «gode» grunner til at de forblir på lista, eller handler det mest av alt om tid?

Toppbildet er hentet fra Mobygames, og har egentlig ikke noe annet å gjøre med artikkelen enn at det er en kiste i det. Jeg ville heller ha bildet av Rapp Scallion, men det hadde de ikke på Mobygames.

En kommentar om “Hvilke spill har du på din kisteliste?”

  1. Dreamfall Chapters er dessverre ikke i nærheten av Dreamfall, og du kommer nok dessverre til å bli skuffet. :( Traileren gir meg fremdeles gåsehud hver gang, da. Vet ikke om Ragnar har mista touchen, men dialogene og karakterene virker å ha blitt skrevet av noen helt andre enn det forrige spillet i serien.

    Spill jeg må spille før jeg dør…. The Last Express, og jeg må klare å pine meg igjennom 3D-grafikken i Gabriel Knight 3.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.