Dette eventyrspillet er et av Roger Zelaznys siste verk

Forfatteren døde under utviklingen av Chronomaster, som nå har blitt relansert på GOG.

Forfatteren Roger Zelazny var en av de store innenfor science-fiction og fantasy på nittenhundretallet. Han debuterte på sekstitallet, og vant både Nebula Award og Hugo Award flere ganger. Mest kjent er han for fantasy-serien The Chronicles of Amber, og forfattere som Neil Gaiman (American Gods) og Andrzej Sapkowski (The Witcher) regner Zelazny som sin viktigste inspirasjonskilde.

Chronomaster

Spillet bruker mye forhåndsrendret grafikk.
Spillet bruker mye forhåndsrendret grafikk.

Zelazny var en av flere forfattere som fikk interesse for spillmediet, og på midten av nittitallet ble han involvert i et samarbeid med spillutvikleren Dreamforge Entertainment. Han var hoveddesigner og forfatter for eventyrspillet Chronomaster, et ambisiøst og delvis ikke-lineært science-fiction-spill der du (som Korda, spilt av Ron Perlman) må reise mellom flere universer for å løse et stort mysterium.

Dessverre døde Zelazny av kreftrelaterte komplikasjoner under utviklingen av spillet. Gåtene ble derfor i stor grad designet av John McGirk og Aaron Kreader fra Dreamforge, mens forfatteren Jane Lindskold var med å fullføre handlingen (hun fullførte også de to siste romanene han jobbet med).

Chronomaster endte derfor opp som et av Zelaznys siste verk, noe som gjør det historisk interessant i seg selv. Men det fikk også en relativt god mottakelse av spillpressen, selv om det floppet på markedet. Derfor er det gledelig å se at det nå har dukket opp på GOG, via retroutgiveren Mirrorsoft.

Jeg må innrømme at jeg ikke syntes den visuelle stilen dette pek-og-klikk-eventyret bruker har tålt tidens tann særlig godt, men bortsett fra det virker dette absolutt som et spill som bør testes. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.