Her er Sonic the Hedgehog på Commodore 64

Imponerende Commodore 64-versjon av Sega-maskotens første spill.

Det dukker stadig opp nye spill på Commodore 64, og en ting som er overraskende populært hos hobbyutviklerne er å ta spill som opprinnelig kom til andre plattformer og overføre dem til den vesle datamaskinen. Nå har en kar som kaller seg Mr. SID sluppet en uoffisiell versjon av Sonic the Hedgehog på plattformen, og den ser faktisk ganske imponerende ut.

Selvsagt døde jeg på den første fienden.
Selvsagt døde jeg på den første fienden.

Må vel løpe raskt, da?

Commodore 64-spillet er basert på den utgaven av spillet som Sega lagde for sin Master System-konsoll, og er med andre ord ikke helt som den mer kjente Mega Drive-versjonen. Men spillet er lett gjenkjennelig, og later til å være svært trofast overført. Glatt og raskt går det også, basert på min begrensede testing.

Samtidig skal det sies at Sonic the Hedgehog for Commodore 64 trenger litt mer minne enn hva en originalmaskin slik den rullet ut av fabrikken i 1982 kan tilby. Det trenger nemlig en minneutvidelse (REU), eller en tilsvarende moderne løsning.

Skitten hemmelighet: Jeg er egentlig ikke noen massiv Sonic-fan.
Skitten hemmelighet: Jeg er egentlig ikke noen massiv Sonic-fan.

Spillet kan lastes ned gratis fra nettstedet CSDB, og det kan kanskje være lurt å være rask på labben om du vil ha det. Da en annen hobbyutvikler lanserte en overføring av Super Mario Bros. på Commodore 64 for et par år siden tok det ikke lang tid før Nintendo gikk bananas, og krevde spillet fjernet fra nettet (skjønt Archive.org reddet dagen, heldigvis).

Nå er selvsagt Nintendo kjent som noen massive surpomper hva slike tilhengerskapte prosjekter angår, så vi får satse på at Sega tar lanseringen med større ro.

Jeg må forresten bruke anledningen til å nevne et annet imponerende gratisspill som akkurat har dukket opp på plattformen: Scramble Infinite. Dette sideskrollende romskytespillet ser betydelig bedre ut enn Scramble-klonene fra åttitallet…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.