Savner du Master of Orion?

Remnants of the Precursors er en gratis modernisering av det klassiske romstrategispillet.

Den rombaserte imperiebyggeren Master of Orion I og II er fortsatt noen av tidenes beste strategispill, og er den dag i dag svært populære. Det skorter heller ikke på forsøk på å ta konseptet videre, og det har til og med kommet en relativt ny oppfølger via World of Tanks-selskapet Wargaming.net.

Syntes jeg husker disse så litt barskere ut i originalen.
Syntes jeg husker disse så litt barskere ut i originalen.

Remnants of the Precursors er litt ulikt mange av de andre spillene som har latt seg inspirere av Master of Orion. For det første er spillet helt gratis, og for det andre er det åpent når det representerer seg selv som en modernisering av Master of Orion. Spillet har vært under utvikling i seks år, og ble lansert på Itch.io tidligere denne måneden.

Selvsagt har utvikler Ray Fowler lagt inn noen forbedringer. Grafikken, lyden og grensesnittet er modernisert, og den kunstige intelligensen er langt smartere enn i originalen – faktisk har spillet flere sett med kunstige intelligenser, utviklet av forskjellige folk fra modifikasjonsmiljøet rundt Master of Orion I og II.

Her er en trailer for Remnants of the Precursors:

3 kommentarer om “Savner du Master of Orion?”

 1. Spillet er vel basert på MOO og ikke MOO2? Begge spillene er blant mine klassiske favoritter og kan sterkt anbefales, så kjøpt/donert litt til dette prosjektet, fortjener litt bare for å få det gjennomført. MOO2 var en del mer avansert enn MOO hvor man i oppfølgeren også fikk med mulighet til å gå inn i solsystemet og befolke flere planeter også.

  Svar
  • Ah, det la jeg ikke merke til. Er så vant med at det er toeren som får all oppmerksomheten. Fikset litt på artikkelen nå, takk for tipset.

   Svar
 2. Hadde det bare vært nok timer i døgnet!

  Ikke så lenge siden sist jeg re-spilte MoO da (er jo alltid installert sammen med MoM såklart), så bør vel prioritere denne mens det er friskt i minne.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.