Etter åtte års utvikling er Resident Evil 4 HD Project ferdig

Modifikasjonen kan lastes ned gratis.

Resident Evil 4 regnes som en av grøsserspillhistoriens store klassikere, men det fikk ikke noen spesielt imponerende PC-versjon (da den kom for cirka femten år siden var jo PC tross alt en annenrangs plattform i øynene til det meste av japanske spillutgivere).

Store forbedringer

I over åtte år har modderen Albert Marin ledet arbeidet med en heftig oppgradering av spillet, som har fått navnet Resident Evil 4 HD Project. Den fikser opp alt fra teksturer til lyssetting, og resultatet er en temmelig stor forbedring. Nå er prosjektet endelig ferdig, og du kan laste ned modifikasjonen fra det offisielle nettstedet.

Modifikasjonen har blitt spesifikt testet for versjon 1.0.6 & 1.1.0 av spillet, og skal være kompatibel med alle språkutgavene. Den vil ikke påvirke ting som «achievements» og slikt på Steam, og ødelegger heller ikke kompatibilitet med standard lagrefiler.

Siden ett bilde sier mer enn tusen ord, og denne traileren består av millioner av bilder, tenker jeg den kan fortelle mer om prosjektet:

Du kan også lese et intervju med Marin som ble publisert på nettstedet The Verge i fjor.

I denne videoen forklarer Marin hvordan du skal installere modifikasjonen. Den er på spansk, men har engelske undertekster:

Mange forventer nok at utgiver Capcom selv kommer til å lansere en nyversjon av Resident Evil 4 i løpet av året. Enn så lenge har de ikke hatt problemer med modifikasjonens eksistens.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.