Chrono Cross kommer endelig til Europa

Den oppgraderte kultklassikeren får med seg Radical Dreamers i en samlepakke.

PlayStation-rollespillet Chrono Cross fra 1999 regnes som en kultklassiker, og som mange slike kom det aldri til Europa. Men nå får vi det endelig, i en oppgradert versjon som også inkluderer eventyrspillet Radical Dreamers fra det nå ganske mytiske Satellaview-systemet for SNES. Chrono Cross var opprinnelig basert på Radical Dreamers, så det må sies å være en fin bonus.

Får vel gjøre det.
Får vel gjøre det.

Dimensjonshopping

Chrono Cross føyer seg inn i JRPG-sjangeren, men har noen særegenheter. Handlingen følger Serge, som på mystisk vis havner i en annen dimensjon. Her venter eventyr og utfordringer, samt nye venner – spillet har faktisk over 40 figurer som kan bli med på Sarges reise.

Nyutgaven har 3D-modeller i høy oppløsning, høyere kvalitet på musikken og illustrasjonene, muligheten til å skru av tilfeldig kamp (noe alle JRPG-spill burde ha) eller utkjempe dem automatisk (også noe alle JRPG-spill burde ha) og, eh, muligheten til å velge mellom «imitation pixel font» og «HD font». Jau.

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition kommer til Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One og PC via Steam den 7. april. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.