Devil World var Shigeru Miyamotos første konsollspill

Retrotimen diskuterer dette litt obskure NES-spillet fra 1984. Er det en skjult perle?

Retrotimen er podcasten for de som trenger en pause fra voksenlivet, og det høres ganske greit ut akkurat nå.

Variert episode

I ukens episode kommer Ida med en annonsering som tar både Lars og Otto på senga, før gjengen tar for seg filmen Rock-A-Doodle fra 1991. I denne Don Bluth-tegnefilmen er det selveste Vazelina Bilopphøggers som står for de norske stemmene. Don Bluth har jo forøvrig en kobling til spillindustrien.

Apropos spill, det får vi også i ukens episode. Denne gangen har Retrotimen funnet frem en nokså obskur, tidlig klassiker fra Nintendo Entertainment System, nemlig Devil World fra 1984. Dette Pac-Man-aktige spillet var det første rene konsollspillet den nå så legendariske Shigeru Miyamoto var med å skape. Har det holdt seg?

Her kan du høre ukens episode:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes hver torsdag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Acast. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Toppbildet er lånt fra Mobygames, og er altså det japanske coverbildet til Devil World.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.