Saturn ble Segas store konsollflopp

I ukens episode av Spæll får du høre historien om Sega Saturn.

Med konsollen Mega Drive hadde Sega for alvor blitt en storaktør på konsollmarkedet, og fremtiden så lys ut for det legendariske selskapet. Men med en ny konsollgenerasjon i anmarsj ble det klart at det plutselig var Sony og ikke Nintendo som ble hovedkonkurrenten, og for Sega gikk det hele ganske galt.

Fra suksess til flopp

I starten så Sega Saturn ut til å bli en suksess. De var før PlayStation på det japanske markedet, og hadde gode salgstall. Men på tross av at konsollen fikk flere gode arkadekonversjoner klarte den ikke å følge opp den tidlige suksessen – Saturn endte opp som en gigantisk flopp. Hva skjedde egentlig? Og hva slags konsekvenser fikk dette for Segas fremtid som konsollmaker?

I ukens episode av podcasten Spæll har Adrian og Håkon fått med seg Saturn-samler og Spillhistorie-skribent Kim Kløvsgård for å ta for seg historien om Sega Saturn. Som vanlig kan du se frem til en fullspekket episode som ikke bare tar for seg Saturns feiltrinn, men også hvorfor konsollen tross alt har et godt rykte hos retrospillere. Press Play On Tape:

Fotoet av Saturn-konsollen er tatt av Evan Amos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.