Sega fjerner Sonic-spill fra salg

Foran lanseringen av samlepakken Sonic Origins.

Sega vil lansere en ny samlepakke med Sonic-spill i juni. Det er gode nyheter, men de kommer også med noen dårlige: I dag har utgiveren kunngjort at de planlegger å fjerne den eksisterende muligheten til å kjøpe individuelle spill som er inkludert i samlingen.

Her er den kortfattede pressemeldingen, som også påpeker at det er et par unntak:

SEGA announced today that the company will delist the digital versions of the stand-alone titles that will be featured in the upcoming game, Sonic Originson May 20, 2022.

This will include Sonic the Hedgehog 1, 2, Sonic 3 & Knuckles and Sonic CD. There are a couple of exceptions – Sonic the Hedgehog 1 and 2 will remain available via SEGA AGES on the Nintendo Switch and Sonic the Hedgehog 2 will still be playable via Sega Genesis on Nintendo Switch Online +.

Jeg har ikke noen tydelig oversikt over hvilke spill som er tilgjengelige hvor per i dag, men vet at alle de som nevnes i pressemeldingen blant annet er ute på Steam. Spillene tas av markedet den 20. mai.

Det er skuffende at Sega gjør dette. Spillere som for eksempel kunne tenke seg en runde med det originale Sonic the Hedgehog i fremtiden må punge ut for hele Sonic Origins-samlingen (fullpris 399 kroner på Steam) i stedet for å kunne kjøpe spillet separat (fullpris 35,99 kroner på Steam). Sega er nok fornøyd, men det er ikke direkte kundevennlig.

Med tanke på tilgjengeliggjøring av spillhistorien er det også et steg tilbake, da inngangsbilletten blir såpass mye høyere. Og det vitner til syvende og sist ikke om noen enorm tiltro til det nye produktet, hvis Sega frykter at de individuelle spillene er et bedre kjøp enn samlepakken.

En kommentar om “Sega fjerner Sonic-spill fra salg”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.